Tavuk Kapama
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balkan mutfağının en lezzetli tariflerinden biri olan tavuk kapama tarifi ile karşınızdayız. Göçmenlerin sofralarından eksik olmayan tavuk kapamayı; soğan, domates, nane ve maydanoz ile zenginleştirdikten sonra fırına veriyoruz. Ortalama 30-35 dakika da tamamen hazır olan tavuk kapamayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, evde nefis tavuk kapama nasıl yapılır birlikte görelim.

Sayfamızdan yüksek proteinli tavuk yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Tavuk Kapama Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk İçin:

Pilav İçin:

Sos İçin:

Fırın Tepsisine Eklemek İçin:

Tavuk Kapama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir tencereye tavuk bagetleri yerleştirin. Üzerine 2 litre su ekleyin.
  2. Tane karabiber, defne yaprakları ve yarım soğanı ekleyerek orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika haşlayın.
  3. Tavuklar pişince sudan çıkarın ve tavuk suyunu süzerek bir kenara ayırın.
  4. Pirinci iyice yıkayıp süzün. Tencereye sıvı yağ ve tereyağını ekleyin, eritin.
  5. Rendelenmiş havuç ve doğranmış kapya biberi ekleyip 3-4 dakika soteleyin.
  6. Yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Kuru üzümleri ekleyip karıştırın.
  7. Üzerine 1 litre tavuk suyunu ekleyin, tuz ilave edin ve karıştırın.
  8. Kapağını kapatın ve kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra dinlenmeye bırakın.
  9. Küçük bir kasede yoğurt, toz kırmızı biber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.
  10. Haşlanmış tavuk bagetleri bu sosla iyice kaplayın.
  11. Fırın tepsisine pişen pilavı yayın. Üzerine sosla kaplanmış tavuk bagetleri yerleştirin.
  12. Tavukların üzerine tereyağını küçük parçalar halinde serpiştirin.
  13. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, tavuklar kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  14. Fırından çıkan tavuk kapamayı birkaç dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tavuk kapamanın yanında mevsim yeşillikleri ile yapılmış hafif bir salata ile lezzetlendirebilirsiniz.
  • Tavuk kapamayı sıcak servis etmek, lezzetini artırır. Eğer fırından çıkardığınızda biraz soğuyorsa, servis yapmadan önce tekrar kısa bir süre ısıtabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tavuk bagetlerin iyice haşlanması, yumuşak ve lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar. Haşlama sırasında tuz eklemeyi unutmayın; bu, tavukların daha lezzetli olmasına yardımcı olur.
  • Pirinci haşlamadan önce mutlaka suyla iyice yıkayıp nişastasını temizleyin. Bu, pilavın tane tane olmasını sağlar.
  • Pirinç ve bulguru kavurduktan sonra suyu ekleyin. Böylece daha aromatik bir pilav elde edersiniz.
  • Tavukları haşladığınız sudan elde edilen tavuk suyu, pilavın lezzetini artırır.
  • Tavuk bagetleri sosla kaplarken her tarafının eşit şekilde kaplandığından emin olun. Böylece tavuklar fırında pişerken dışı güzelce kızarır.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu