- Tavuk göğüs etini parmak kalınlığında, çok uzun olmayacak şekilde kesin. Baharatları, ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın.
- Sos için yumurta ve sodayı bir kasede çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu da ekleyip iyice çırpın.
- Çırptığınız sosu tavukların üzerine ilave ederek iyice karıştırın. En az 30 dakika bekletin.
- Kızartma tavasına ayçiçek yağını aktarıp ısıtın, yağ kızdığında tavukları kızartın.
- Fazla yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine çıkartın. Daha sonra servis tabağına alıp sıcak servis yapın. Dilerseniz, klasik kalamar tarifini de deneyebilirsiniz.
Tavuk Kalamar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Sosun kıvamlı olmasına dikkat edin. Sos tavuğu kaplamalı tavuk üzerinden akıp gitmemeli.
- Sosun baharatını ve lezzetini kontrol edip tatlandırabilirsiniz.
- Malzemelerinizin soğuk olmasına dikkat etmelisiniz, aynı zamanda kullanacağınız soda soğuk olmalı. Soğuk malzeme tavuğunuzun çıtır çıtır olmasını kolaylaştıracaktır.
- Yağınızın kızgın olmasına dikkat etmelisiniz.
- Tavukları yağdan çıkartırken peçete yerine tel ızgara kullanmanız daha faydalı olacaktır. Peçete tavuğu yumuşatacaktır. Ancak tel ızgara çıtır çıtır kalmasını sağlayacaktır.