Tavuk Etli Tajin
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Tajin Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Etli Tajin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İnce bulguru uygun bir kaba alın. Üzerine sıcak su gezdirip kapak kapatın. Bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin. Zeytinyağını tencerede ısıtın.
  2. Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağında hafifçe kızartın. Tavuk parçalarını kenara alıp, ince kıyılmış soğanı ekleyin.
  3. Soğan yumuşayınca safran, zencefil, zerdeçal, kimyon, kişniş ve acı toz biberi ekleyin. Su, bal ve tarçın çubuğunu ilave edin.
  4. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Tavuk parçalarını ilave edip 15 dakika pişirin.
  5. Ufak küp şeklinde doğranmış kabakları, kuru erikleri, kayısıları ve nohutları ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bulgurun üzerine aktarın. Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Fas Mutfağı Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu