Tavuk Etli Çalı Fasulyesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Çalı Fasulyesi Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Etli Çalı Fasulyesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemek tarifleri arasında en çok tercih edilen çalı fasulyesi...

Çalı fasulyelerinin kılçıklarını temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Tavuk kanatlarını yıkayıp süzün. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri yıkayıp suyunu süzün.

2 domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Ayçiçeği yağını tencere de ısıtın. Soğanı ilave edip soteleyin. Sırasıyla tavuk eti, fasulye ve küp doğranmış domatesi ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

Kiraz domatesleri ekleyip 4-5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Üzerine pul biber serpip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kalçalı but
Tavuklu Çökertme Kebabı
Fırında Çıtır Tavuk Kanatları
Tavuk dürüm
Patates püresi yatağında ördek
Beşamel soslu tavuk kebabı