Tavuk Döner
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sokak lezzetleri denildiğinde ilk akla gelen tavuk döneri evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Tavuk etini dondurucuda beklettikten sonra istediğiniz zaman çıkartarak kendi dönerlerinizi hazırlayabilirsiniz. Üstelik hazır yapılanlardan daha ucuza geliyor, bizden söylemesi. Evde tavuk döner nasıl yapılır diye merak edenler için, bol malzemeli tavuk döner tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Tavuk Döner Kaç Kalori?

Sokak lezzetleri sevenler için, tavuk tantuni, kokoreç ve tavuk ciğer tarifini buraya bırakıyoruz.

Tavuk Döner Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Döner

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fileto tavuk göğüslerine yaprak gibi ince bir şekilde dilimleyin.
  2. Kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin ve suyuyla birlikte bir kaba aktarın.
  3. Soğan suyunu, biber salçası, zeytinyağı, yoğurt, karabiber, tuz, kişniş, kimyon, hardal ve kekikle karıştırın.
  4. Hazırladığınız sosa tavuk göğüslerini ekleyip marine edin.
  5. Mutfak tezgahına geniş bir streç açın.
  6. Streç filmin üzerine tavuk dilimlerini kat kat olacak şekilde üst üste dizin.
  7. Streç filmi kenarlardan kapatın ve tavuk göğsünü rulo şeklinde sarın.
  8. Paketi hava almayacak şekilde kapattıktan sonra derin dondurucuya atarak en az 2 saat dinlendirin.
  9. Marine edilen tavuk göğsünü, bekleme süresinin sonunda ince ince dilimleyin.
  10. Önceden ısıtılmış yapışmaz tavada tavuk dilimlerini önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  11. Dilerseniz yağlı kağıt serili fırın tepsisinde birkaç dakika fırınlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Tavuk döneri, nohutlu pirinç pilavı, akdeniz yeşillikli salata ve sarı mercimek çorbası ile birlikte sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Marine işlemi 2-3 saat kadar yapılabilir. Marinenin uzun süre olması tavuğun lezzetini daha da arttıracaktır. 
  • Tavada kızartma işlemini yüksek ateşte yapmalısınız.
  • Tavukları dilimlerken ince olmasına özen göstermelisiniz. 
  • İçerisine sarımsak rendeleyerek daha da tatlanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Sarımsak ve soğanın suyunu sıkarak marinasyon işlemine devam etmelisiniz.
  • Tavuk parçalarını dilimlerken ince olmasına özen göstermelisiniz. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sandviç Tarifleri Tavuk Yemekleri Et Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu