Tavuk Ciğeri
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meşhur Arnavut ciğeri ve Edirne'nin yöresel lezzeti olan ciğer tavanın yanına bir yenisini daha ekliyoruz. Hem ekonomik, hem de lezzetli bir yemek olan tavuk ciğerini, soğan ve maydanozla buluşturduk. Protein deposu olarak bilinen tavuk ciğerini ister tavada, isterseniz de sac da pişirebilirsiniz. Peki, nefis tavuk ciğer nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, evde tavuk ciğer yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Tavuk Ciğer Kaç Kalori?

Birbirinden lezzetli tavuk yemeklerinin yer aldığı sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Tavuk Ciğeri Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Ciğeri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tavuk ciğerlerinin fazla yağlı kısımlarını bıçak yardımı ile temizleyin.
  2. Tavuk ciğerlerini soğuk su dolu kap içerisinde 10 dakika beklettikten sonra, suyunu süzün.
  3. Ciğerlerin üzerini kuruladıktan sonra ortalarından iki parçaya bölün.
  4. Kuru soğanların kabuklarını soyup piyazlık şekilde doğrayın.
  5. Ardından kırmızı biberin çekirdeklerini çıkartıp temizleyin ve ay şeklinde ince ince doğrayın.
  6. Maydanoz yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın.
  7. Geniş bir tavanın içerisine zeytinyağını ekleyin ve kızdırın.
  8. Tavanın içerisine ilk olarak soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
  9. Daha sonra kırmızı biberleri de ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
  10. Küçük parçalara ayırdığınız tavuk ciğerleri de tava ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  11. Ciğerlerin pişmesine yakın üzerine salça ve baharatları da ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  12. Son olarak tavuk ciğerleri servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Tavuk ciğeri, pirinç pilavı ve lahana turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz

  Püf Noktası
  • Dilerseniz, ciğere ek olarak yürek de kullanabilirsiniz.
  • Ciğer ve yüreği temizledikten sonra, iyice temizlenene kadar suda durulayın.
  • Sulu domatesiniz varsa, salça yerine rendelenmiş domates de kullanabilirsiniz.
  • Baharatları, tavuk ciğerler suyunu çekince ekleyin.
  • Ciğerleri pişirirken yağ sıçramasını önlemek için, kapaklı tava kullanmaya özen gösterin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri Yöresel Tarifler Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu