Tarhanalı Çıtır Tavuk
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Kiş'ten ana yemek olarak sunabileceğiniz nefis bir tavuk tarifi.. Toz tarhana ve tavuk göğsü ile hazırlanan bu yemeği, yağda kızarttıktan sonra pilav eşliğinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tarhana çıtır tavuk tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak Louisiana usulü çıtır tavuk ve cipsli çıtır tavuk tarifine de göz atın.

Tarhanalı Çıtır Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Tarhanalı Çıtır Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tavuklar jullienne doğranır.
  2. Bir kasenin içerisinde tarhana un ve su karıştırılarak açılır.
  3. Su yavaş yavaş eklenirse kıvamı daha iyi ayarlanabilir.
  4. Tavuklar tarhana bulamacına batırılır.
  5. Artından dışı toz tarhana ya da pankoya bulanarak kızgın yağda kızartılır. 
  6. Kızartılan tavuklar kağıt havluda bekletilirse yağı daha iyi süzülür. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Özel Günler Kızartma Tarifleri Tavuk Yemekleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu