Tandoori Soslu Tavuk
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tandoori Soslu Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Marinasyon için:

Tandoori Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Marinasyon malzemelerini 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber ile karıştırın. Tavuğu hazırladığınız sos ile iyice ovun. Tavuğu 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Fırını 200 derecede ısıtın. İnce kıyılmış soğanları, ikiye böldüğünüz limonu ve kalın dilimlenmiş taze zencefili derin fırın kabına alın.
  3. Tavuğu malzemelerin ortasına yerleştirin. Yaklaşık 1 saat 15 dakika fırında kızartın. Tavuk piştikten sonra servis kabına alarak üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  4. Fırın kabınızın içindeki zencefili atın. Kabın içindeki sosu, soğan ile birlikte robottan geçirin. Hindistan cevizi sütünü ekleyerek bir taşım kaynatın. Tavukla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Öğle Yemeği Hint Mutfağı Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu