Soslu Bütün Tavuk
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soslu Bütün Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Tavuk etinin sosu için

Maydanoz salatası

Salata sosu için

Soslu Bütün Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etini sosu için iri doğradığınız soğan, sarımsak, salçalar, parmesan peyniri, zeytinyağı, tuz ve baharatları tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
  2. Hazırladığınız sosu, tavuk ve mantarların üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Sosladığınız tavuk ve mantarları unladığınız fırın torbasına alın.
  3. Taze kekiği ilave edin ve fırın torbasının ağzını kapatın. Patatesleri ve biberleri ortadan ikiye bölün. Havuçları da ilave ederek zeytinyağı ile harmanlayın.
  4. Tuz serperek ayrı bir unlanmış fırın torbasına alın ve ağzını kapatın. Tavuk ile birlikte önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Maydanoz salatası için maydanozları ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine nar ve cevizi ekleyip karıştırın.
  6. Sosu için, gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Bütün tavuğunuzu yanında maydanoz salatası ile birlikte sıcak servis yapın.

    Dilerseniz, fırında sarımsaklı ve kekikli bütün tavuk tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu