Patates Püreli Tavuk Sote
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tavuk parçaları, sebzeler ve aromatik baharatlarla harmanlanıp lezzetli bir sos eşliğinde pişirilen, altında sıcacık patates püresiyle servis edildiğinde, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak pratik ve doyurucu Patates Püreli Tavuk Sote tarifi için buyurun mutfağa!

Piliç Topkapı tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Patates püreli tavuk sote kaç kaloridir?

Bir porsiyon Patates püreli tavuk sote 167 kaloridir.

Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin

Malzemeler

Patates püresi için:

Patates Püreli Tavuk Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla birlikte tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlayın.
  2. Haşlanan patatesleri süzün ve kabuklarını soyun. Sıcakken tereyağı, süt veya krema ekleyerek püre haline getirin.
  3. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Sıcak tutmak için kapaklı bir kapta bekletin.
  4. Geniş bir tavada tereyağı veya zeytinyağını orta ateşte eritin. Soğanları ve sarımsakları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
  5. Doğranmış biberleri ve mantarları ekleyip iyice kavurun.
  6. Tavuk parçalarını ekleyin ve her iki tarafı da hafifçe kızarana kadar pişirin. Rendelenmiş domatesleri de ekleyip tavanın kapağını kapatın.
  7. Patates püresini servis tabağına yayın, üzerine hazırladığınız tavuk soteyi ilave edin.
  8. Patates püreli tavuk sote servise hazır. Afiyet olsun!
  Servis Önerisi
  • Yanında taze doğranmış maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz.
  • Patates püreli tavuk sotenin yanına tereyağlı pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın ve eşit büyüklükte kesin. Bu, tavuğun eşit şekilde pişmesini sağlar.
  • Patatesleri eşit büyüklükte doğrayın ve haşlama süresini dikkatlice kontrol edin. Çok fazla haşlarsanız patatesler sulu olabilir, az haşlarsanız püre kıvamını alamayabilir.
  • Patatesleri sıcakken tereyağı, süt veya krema ile püre haline getirirken, malzemeleri yavaşça ekleyerek ve püre haline gelene kadar karıştırarak çalışın.

Tarif Kategorileri

Patatesli Tarifler Ana Yemek Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu