Akşam yemeğinde farklılık arayanlar için en ideal seçimlerden biri olan Köri soslu tavuk tarifi, hem yapımıyla hem de gerektirdiği malzemeler bakımından oldukça kolay ve pratiktir. Sadece misafire değil kendinize de yapabileceğiniz bu yemekle nefis bir ziyafet çekebilirsiniz. Lokanta lezzetlerini aratmayan bu tarifle sofralarınız şenlensin! Hazırsanız, köri soslu tavuk nasıl yapılır sorusunun cevabı için tarife geçebiliriz.
Körili tavuk tarifi malzemeleri belirtilen ölçülerde kullanıldığında eşsiz bir lezzetle buluşabilirsiniz. Gün arasında, akşam yemeklerinde ve özel davetlerde tercih edebileceğiniz bu yemeğin yapımı da oldukça kolaydır. Malzemeler de her evde bulunabilecek ürünler olduğundan dolayı aklınıza geldiği an hemen yapabilirsiniz.
Köri soslu tavuk yapımına başlarken öncelikle eti hazırlamakla başlayın. Tavuğun taze olmasına dikkat etmeniz önerilir. Etinizi jülyen olarak (parmak gibi) doğrayın. Bir kap içerisine koyarak zeytinyağını gezdirin. Kırmızı biber, karabiber ve kekik ilave edip güzelce karıştırın. Üzerini streç film ya da alüminyum folyo ile sarıp birkaç saat dinlendirin. Ancak vaktiniz yoksa bekletmeden yapabilirsiniz. Aynı lezzeti o şekilde de alabilirsiniz.
Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?