Huraideu Chicken
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kore mutfağıyla özdeşleşen huraideu chicken, tavuk kanat, zencefil, patates nişastası ve soya sosu karışımından oluşur. Dışı susamla kaplanan bu yemek, taze soğan ve wasabi sos eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Kore usulü huraideu chicken tarifi için detaylara geçebiliriz.

Buffalo wings ve Louisiana usulü tavuk tarifine göz atmayı unutmayın.

Huraideu Chicken Tarifi İçin

Malzemeler

Tatlı ve baharatlı sosu için:

Kızartmak için:

Üzeri için:

Huraideu Chicken

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk kanatlarını etli tambur, kanat ve uç kısımları olacak şekilde üç parçaya bölün. 
  2. Tavuğu geniş bir kaseye alın. Üzerine tuz, karabiber ve zencefil ekleyin. Elinizle karıştırın. 
  3. Başka bir kaseye nişastayı alın. Tavukları tamamen kaplanana kadar nişastaya batırın. 
  4. Fazlalıkları elinizle silkeleyin. Bu şekilde 10 dakika bekletin.
  5. Kızartma tavasına yağı koyarak kızdırın. Kızan yağın içine tavukları ekleyin ve altın rengini alana kadar her tarafını kızartın. 
  6. Tavukları pişirdikten sonra maşa yardımıyla çıkarın ve kağıt havlu serili bir taba alın. 
  7. Tatlı ve baharatlı sos için, yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın. 
  8. Üzerinde doğranmış sarımsak ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırın. 
  9. Soya sosu, biber salçası, beyaz sirke, bal ve pudra şekerini ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. 
  10. Isıyı düşürün ve sos koyulaşana kadar pişirin. 
  11. Kızarttığınız tavuğu, wok tavaya alın. Üzerine sosu dökerek hızlıca karıştırın. Sosun tavukları kaplamasını sağlayın. 
  12. Hazırladığınız tavuğu servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş peynir, kavrulmuş susam ve taze soğan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Soya Soslu Tarifler Kore Mutfağı MasterChef Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu