Humuslu Tavuk
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sahrap Soysal'dan, humus ve tavuk göğsü lezzetini bir arada yaşamanızı sağlayacak nefis bir tarifle karşınızdayız. Özellikle davet sofralarına çok yakışan humuslu tavuk tarifini, defterinize kaydetmeyi unutmayın.

Humuslu Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Kırmızı köz biberli humus için

Humuslu Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köz kırmızı biber, nohut, sarımsak, tahin, limon suyu ve baharatları robota alarak püre haline gelene kadar çekin.
  2. Bir kapta tavuk etinin üzerine soya sosunu dökün ve 15 dakika bekletin.
  3. Isıttığınız tavaya zeytinyağını ilave ederek tavuğu sürekli karıştırmak suretiyle 5-6 dakika kavurun.
  4. Tüm baharatları ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Ardından tereyağını ilave edin ve 5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
  5. Humusu servis tabağına yayın ve üzerine tavuğu koyarak sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Davet Yemekleri Et Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu