Fıstıklı Tavuk Kebap
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstıklı Tavuk Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Servis için:

Fıstıklı Tavuk Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fıstığın yarısını mutfak robotunda toz haline getirin, kalanı irice doğrayın.
  2. Tavuk kıymasını yoğurma kabına alın. Üzerine galeta ununu, rendelenmiş soğanı, toz ve iri çekilmiş Antep fıstığını, baharatını, rendelenmiş limon kabuğunu, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. Kıymadan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp yassılaştırın.
  3. Tavayı ocağın üzerine alın, iyice ısınınca sıvı yağı ekleyin. Sıvı yağ da ısınınca hazırladığınız köfteleri yerleştirin. Her iki tarafını kızartın. Yanında süzme yoğurt ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu