Fırında Sebzeli Tavuk Göğüs Eti
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Sebzeli Tavuk Göğüs Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Fırında Sebzeli Tavuk Göğüs Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kılçıklarını temizlediğiniz börülceleri yıkayıp süzün. Kabuğunu kazıdığınız havuçları da boyuna dörde kesin. Havuç ile börülceleri kaynar suyun içinde 10 dakika haşlayın.
  2. Sos için havanda ezilmiş sarımsakları ve kalan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
  3. Tavuk etlerinden bir tanesini çalışma tezgahının üzerine alın. Bıçak yardımı ile fotoğrafta gördüğünüz gibi tabanından kopmayacak şekilde, baklava dilimi şeklinde derin kesikler oluşturun.
  4. Kalan tavuk etlerini de aynı şekilde kestikten sonra bu kesiklerin içine sostan bolca dökün.
  5. Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine havuçları, sosa buladığınız tavuk etlerini ve taze börülceleri yerleştirin. En son üzerlerine limon dilimlerini yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını sebzelerin üzerlerine gezdirin. Bekletmeden hemen servis yapın.

Göğüs yerine şiş ile hazırlayabileceğiniz fırında sebzeli tavuk tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Diyet Yemekleri Fırın Yemekleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu