- Kılçıklarını temizlediğiniz börülceleri yıkayıp süzün. Kabuğunu kazıdığınız havuçları da boyuna dörde kesin. Havuç ile börülceleri kaynar suyun içinde 10 dakika haşlayın.
- Sos için havanda ezilmiş sarımsakları ve kalan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
- Tavuk etlerinden bir tanesini çalışma tezgahının üzerine alın. Bıçak yardımı ile fotoğrafta gördüğünüz gibi tabanından kopmayacak şekilde, baklava dilimi şeklinde derin kesikler oluşturun.
- Kalan tavuk etlerini de aynı şekilde kestikten sonra bu kesiklerin içine sostan bolca dökün.
- Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine havuçları, sosa buladığınız tavuk etlerini ve taze börülceleri yerleştirin. En son üzerlerine limon dilimlerini yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını sebzelerin üzerlerine gezdirin. Bekletmeden hemen servis yapın.
Göğüs yerine şiş ile hazırlayabileceğiniz fırında sebzeli tavuk tarifine buradan ulaşabilirsiniz.