Fırında Patatesli Tavuk
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dünyanın birçok yerinde farklı tekniklerle pişirilen tavuk; sebze, salata, çorba, hamur işi ve tatlı tariflerinde kendine yer bulur. Protein değeri yüksek olduğu için kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Tansiyon ve kolesterolü dengeleyen tavuk etinin, haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, düşük kalorili fırında patatesli tavuk eti yapımına başlayabiliriz.

1 Porsiyon Fırında Patatesli Tavuk Eti Kaç Kaloridir?

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Patatesli Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Fırında patatesli tavuk yemeğini, haşhaşlı roka salatası, pirinç pilavı ve yeşil mercimek çorbası eşliğinde sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tavukları öncen blanc ederseniz tavukların pişmesi hızlanacak ve daha güzel olacaktır. Blanc işlemi kaynamış suya ürünleri atıp soğuk suya almak. Tavukları blanc ettikten sonra suyunu süzdürün.
  • Tavukları önceden sarımsak zeytinyağı ve biberiye gibi taze baharatlarla marine ederek kullanırsanız daha da lezzetli olacaktır.
  • Hazırladığınız sosu tavuğun her yerine özellikle deri altlarına gerecek şekilde sürmeniz lezzeti arttıracaktır. 
  • Dilerseniz sebze ekleyebilirsiniz. Ancak patates ve tavuklar geç pişip sebzeler erken pişeceği için sebzeleri daha sonra eklemenizde fayda var. 

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri Video Tarifler Fırın Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu