Fırında Bütün Piliç
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Bütün Piliç Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Bütün Piliç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına rendelenmiş portakal kabuğunu, ince kıyılmış biberiyeleri, tuzu, kimyonu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin.
  2. Bütün tavuk etini akan suyun altında yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Hazırlamış olduğunuz baharatlı tereyağı sosunu her tarafına sürün.
  3. Tavuk etinin derisinin altına da kabuğunu soyup, ince zarlarını temizledikten sonra dilimlendiğiniz portakalları yerleştirin.
  4. Isıya dayanıklı fırın veya toprak kabını yağlayın. Üzerine dilimlenmiş soğanı, kabuğuyla birlikte dilimlediğiniz portakalı, patatesleri, havucu ve kerevizi yerleştirin. Bütün tavuk etini sebzelerin üzerine yerleştirin.
  5. Kabı, önceden ısıtılmış 180 derece fırının alt tarafına yerleştirip, 1 saat boyunca pişirin. Pişirme süresi boyunca arada bir piliçten akan suyunu üzerine dökün.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu