Fırında Bezelyeli Tavuk
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Bezelyeli Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Bezelyeli Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırıp pilicin üzerine fırça ile sürün.
  2. Soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Havuçları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin.
  3. Dolmalık biberleri temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Bezelyeyi buzluktan çıkarın.
  4. Fırın torbasının içini paketteki tarif gibi unlayıp iğne ile yer yer delin.
  5. Tavuk, bezelye, soğan, sarımsak, havuç ve dolmalık biberleri sırasıyla torbanın içine doldurun.
  6. Karabiber ve kekiği serpiştirin. Torbanın ağzını ambalajın içindeki plastik bağlama teli ile sıkıca bağlayın.
  7. Fırın torbasını fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.

Kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelen fırında bezelyeli tavuk güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Tavuk Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu