- Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırıp pilicin üzerine fırça ile sürün.
- Soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Havuçları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin.
- Dolmalık biberleri temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Bezelyeyi buzluktan çıkarın.
- Fırın torbasının içini paketteki tarif gibi unlayıp iğne ile yer yer delin.
- Tavuk, bezelye, soğan, sarımsak, havuç ve dolmalık biberleri sırasıyla torbanın içine doldurun.
- Karabiber ve kekiği serpiştirin. Torbanın ağzını ambalajın içindeki plastik bağlama teli ile sıkıca bağlayın.
- Fırın torbasını fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.
Kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelen fırında bezelyeli tavuk güveç tarifini de deneyebilirsiniz.