Biryan
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biryan Tarifi İçin

Malzemeler

Biryan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavukları derin bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip kavurun. Pirinçler tane tane olmaya başlayınca ocaktan alın.
  4. Bir fırın tepsisine koyup üzerine tavuğu haşladığınız suyu döküp fırına verin.
  5. Pirinçler suyunu hafif çektikten sonra üzerine tavuk butlarını, jülyen doğradığınız çarliston biberleri, halka doğradığınız domatesleri koyarak tekrar fırına verin. Tavuklar kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Tavuk Kavurma
Air fryer'da Fajita
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Tavuklu Mantarlı Güveç
Kalçalı but