Beşamel Soslu Tavuk
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Beşamel sos, tavuk, makarna, sebze ve kırmızı et başta olmak üzere birçok yemekte kullanılır. Hatta sebze yemeklerinin daha lezzetli hale gelmesi için mutfaklarda sık sık kendine yer bulur. Beşamel sosun en çok yakıştığı besinlerden biri de tavuk etidir. Beşamel soslu tavuk, kalabalık sofralarda, özel günlerde ve davet sofralarında tercih edilen bir yemektir. Evde beşamel soslu tavuk nasıl yapılır diye merak edenler için, tarifimizi sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Alternatif olarak fırında beşamel soslu karnabahar ve beşamel soslu kıymalı börek tarifine de göz atın.

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos için:

Beşamel Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak yapışmaz tavaya zeytinyağını alın ve içine kuşbaşı tavukları ekleyin.
  2. Tavukları karıştırarak yüksek ateşte soteleyin.
  3. Üzerine karabiber ve tuzu ekleyerek biraz daha karıştırın. Daha sonra ocaktan alın.
  4. Beşamel sos için; Tereyağını tavaya alarak eritin. Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Kavrulan una yavaş yavaş süt ekleyin ve durmadan karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırma işlemine devam edin.
  6. Üzerine rendelenmiş muskat cevizi, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
  7. Rendelenmiş kaşar peynirini de ilave ederek malzemeleri özdeşleşmesi için karıştırın. Ardından ocaktan alın.
  8. Sotelediğiniz tavukları ısıya dayanıklı bir kabın içerisine alın. Üzerinde beşamel sosu gezdirin.
  9. Ardından rendelenmiş kaşar peynirlerini de en üste ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  10. Pişen tavuklarınızı sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Tavuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte mutlaka soğuk süt kullanın.
  2. Unu kavururken köpürüp kokusunun çıkmasına özen gösterin.
  3. İsteğe göre bezelye, havuç gibi garnitürlerle süsleyebilirsiniz.
  4. Büyük fırın kabı yerine porsiyonluk güveç kapları da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Sos Tarifleri Özel Günler Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu