Ballı Hardallı Tavuk
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İrlanda mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan ballı hardallı tavuk, kemiksiz pirzola eti ile hazırlanmaktadır. Tavuk pirzolalar bal ve hardallı sosla marine edilir ve kızartılır. Peki, evde ballı hardallı tavuk nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız ballı hardallı tavuk tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tavuk fajita ve louisiana usulü çıtır tavuk tarifini de deneyin.

Ballı Hardallı Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Ballı Hardallı Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tavukları karabiber ve tuzla harmanlayın.
  2. Bir kabın içerisinde hardal, soya sosu, bal ve suyu karıştırın.
  3. Tavanın içerisine zeytinyağı ekleyerek ısıtın. Tavukları arkalı önlü olacak şekilde kızartın.
  4. Sarımsakları havanda ezdikten sonra tavukların içine ekleyin.
  5. Tavanın kapağını kapatarak 5 dakika bu şekilde pişirin.
  6. Tavukları ara sıra çevirerek kızartın. Hazırladığınız ballı sosu tavaya ekleyin ve tavuklar sosu çekene kadar, yaklaşık 2-3 dakika, pişirin.
  7. Ballı hardallı tavukları patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri MasterChef Tarifleri Soya Soslu Tarifler Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu