Baklava Hamuruna Sarılı Tavuk Roti
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baklava Hamuruna Sarılı Tavuk Roti Tarifi İçin

Malzemeler

Baklava Hamuruna Sarılı Tavuk Roti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Bu karışımı bütün tavuğun her yerine fırçayla sürün. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 90 dakika pişirin. Tavuk etini kemiklerinden ayırın (daha yumuşak bir yemek için isterseniz but etini kullanabilirsiniz). Baklava hamurlarını dikdörtgen parçalar şeklinde kesin. Üzerlerine küçük parçalar şeklinde kesilmiş eti ekleyip karşılıklı kenarlarını kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında 5 dakika pişirin. Kuskusu haşlayıp suyunu süzün. Kıyılmış fesleğen, portakal kabuğu, parmesan peyniri ve ufalanmış ceviz içi ekleyip harmanlayın. Yufkaya sarılı tavuk etiyle birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu