Baharatlı Ve Tavuk Etli Kayısılı Yahni
Baharatlı ve tavuk etli kayısılı yahni
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Ve Tavuk Etli Kayısılı Yahni Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı Ve Tavuk Etli Kayısılı Yahni

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tavuk etli kayısılı yahniyi pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz.

  1. Tencereyi ocağa alın. İyice ısınınca yağı gezdirip soğanı ilave edin, yumuşayana kadar kavurun. Yarım mandalina büyüklüğünde doğradığınız tavuk etini ekleyin. Etleri sürekli çevirerek 5 dakika pişirin. Kimyonu, tarçını, toz zencefili ve üzerini örtecek kadar suyu ilave edin.
  2. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, 25 dakika pişirin. Kuru kayısıları 25’inci dakikada ekleyin. Tencerenin kapağını yeniden kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Kepekli pirinç pilavı tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Tavuk Kavurma
Air fryer'da Fajita
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Tavuklu Mantarlı Güveç
Kalçalı but