Acılı Tavuk Kanatları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Acılı Tavuk Kanatları Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Acılı Tavuk Kanatları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kasede acı sos, zeytinyağı, soya sosu, tuz, kırmızı biberi, tuz, karabiber, kimyonu karıştırın.
  2. Sarımsak ve soğanları çok küçük doğrayıp sosa ekleyin. Tavuk kanatlarını sosun içine karıştırıp üzerini örtün ve en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  3. Kanatları sostan çıkartıp ızgaraya dizin ve iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Fırından çıkartmadan 5 dakika önce üzerine susam serpiştirin. Kızarmış patates, soğan halkası ve acı sos ile birlikte sıcak servis yapın.

Dilerseniz, domates soslu tavuk kanatları tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu