Acem Tavuğu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tavuk göğsü, pirinç, çam fıstığı ve yumurta ile hazırlanan acem tavuğu, mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Lezzetli ve doyurucu acem tavuğu tarifi ile sofralarınıza renk katın!

Piliç Topkapı tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Acem tavuğu kaç kaloridir?

Bir porsiyon Acem tavuğu 400 kaloridir?

Acem Tavuğu Tarifi İçin

Malzemeler

Acem Tavuğu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinçleri yıkayıp süzün. Pilavlık tencereye tereyağını ekleyip eritin. Süzülmüş pirinçleri tereyağına ekleyip kavurun. Kavrulan pirinçlerin üstüne su ekleyin ve pişmeye bırakın. 
  2. Tavuk göğsünü, üstünü geçecek kadar suyla bir tencereye koyup haşlamaya bırakın. Pişen tavuğu tiftikleyin. Ayrı bir kapta, tiftiklenmiş tavuk ve pilavı karıştırın. 
  3. İçine doğranmış maydanoz, çam fıstığı ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları tavaya kırıp omlet halinde pişirin. 
  4. Omletin üzerine pilavlı harcı serin ve sarın. Acem tavuğu servise hazır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yumurtalı Tarifler Tavuk Yemekleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu