Limon Otlu Ve Kişnişli Köfte
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Otlu Ve Kişnişli Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Kızartmak için

Limon Otlu Ve Kişnişli Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tavuk kıymasını geniş bir karıştırma kabına alın. Tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Dinlenen kıymaya ince kıyılmış limon otu ve kanola yağını ilave edip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. Köfteleri yapışmaz yüzeyli bir tavada zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yeşil soğan ve ince kıydığınız jalepano biberini geniş bir tavaya alın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 3-4 dakika soteleyin. Tavuk suyu ve Hindistan cevizi sütünü ilave edip kaynatın. Sos kaynamaya başlayınca ince kıydığınız kişniş ve fesleğenin yarısını ilave edin. 3-4 dakika daha pişirip limon suyu, toz şeker, havuç ve köfteleri ilave edin. Havuçlar yumuşamaya başlayınca kalan kişniş ve fesleğeni ilave edip ocaktan alın. Kızaran köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerine sos gezdirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte