Karnabahar Soslu Kaparili Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karnabahar, folik asit ve C vitamini bakımından son derece zengindir. Yağ yakıcı özelliği ile diyet listelerinde sık sık tercih edilir. Hazırsanız, karnabahar soslu kaparili köfte nasıl yapılır, sos için hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Karnabahar Soslu Kaparili Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Karnabahar sos için

Karnabahar Soslu Kaparili Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı rendeleyip geniş bir karıştırma kabına alın. İnce kıydığınız adaçayı, kıyma, hardal, kapari tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve top köfteler hazırlayın. Köfteleri tereyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  3. Karnabahar sos için karnabaharı küçük parçalara ayırıp bir tencereye alın. İri doğradığınız soğanlar ve sütü ilave edip 15-20 dakika pişirin.
  4. Sebzeleri bir kevgir yardımıyla süzüp bir kaseye alın. Üzerine bir kepçe kadar süt ve tereyağı ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  5. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın. Sosu bir servis tabağına alın. Köfteleri ekleyip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kabak köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Et Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte