Soslu Gerdan Paçası
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soslu Gerdan Paçası Tarifi İçin

Malzemeler

Soslu Gerdan Paçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu gerdanları iyice yıkayın. Geniş bir tencereye alıp üzerine 10 bardak suyu ilave edin. Etler yumuşayıncaya ve kemiklerden ayrılıncaya kadar haşlayın. Gerdanları bir tabağa alıp kemiklerini ayıklayın. Etlerini tel tel ayırın.
  2. Sarımsakları ezin. Ete sarımsak, limon suyu, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya ilave edin ve sık sık karıştırarak pişirin. 
  3. Sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin ve paçanın üzerine dökün. 10 dakika karıştırarak pişirip ateşten alın. 
  4. 1 çorba kaşığı margarini tavada eritip pul biberi kavurun ve çorbaya ekleyin. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner