Sebze Soslu Kuzu Külbastı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebze Soslu Kuzu Külbastı Tarifi İçin

Malzemeler

Sebze Soslu Kuzu Külbastı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İki kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp etleri kızartın. Kabak ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Domates ve soğanları soyup doğrayın. 

Kalan yağı tencerede kızdırıp kabak ve havucu soteleyin. Domates, taze soğan ve domates salçasını ekleyip karıştırarak kavurun. Sütü ilave edip tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. 

Tencereyi ocaktan alıp etleri ilave edin ve üzeri kapalı olarak 5 dakika bekletin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan klasik kuzu külbastı tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Keskin Tava
Güveçte Orman Kebabı
Izgara Ciğer
Ayvalı Kuzu Güveç
Etli Soğan Yahnisi
Paidakia