Pırtımpırt
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pırtımpırt, Kayseri'nin Develi ilçesine ait bir yemektir. Asma yaprakları ile hazırlanır. Taze asma yapraklarının baklagiller ile buluşması ile hazırlanan yemek ekşi tadı ile çok sevilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Pırtımpırt Tarifi İçin

Malzemeler

Pırtımpırt

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan ve sarımsakları ince yemeklik doğrayın.
  2. Sıvıyağ içinde soğan ve sarımsak kavrulur. 
  3. Kuşbaşı etler eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 
  4. Salça ilave edilir, kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  5. Asma yaprakları kavrulur, ilave edilir. 
  6. Su, baklagiller ve baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır. 
  7. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun. 

Not:

  1. Asma yapraklarını salamura kullanıyorsanız tuz miktarına dikkat ediniz. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner