Patates Musakka
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Musakka, sebzelerin kıyma veya kuşbaşı et ile pişirilmesine verilen isimdir. Musakka denildiğinde ilk akla gelen patlıcan olsa da, kabak ve patates de musakka yapımında kullanılır. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanır.

Farklı çeşitleri olan patlıcan musakka ve kabak musakka tarifine göz atmayı unutmayın.

Patates Musakka Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Musakka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patateslerin kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp patates dilimlerini kızartın.
  2. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı tencereye alıp orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  3. Patates ve kıymalı harcı birer sıra olacak şekilde tencereye dizin. En üste domates dilimlerini ekleyin.
  4. Et suyunu yemeğin üzerine gezdirin. Patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yemeği servis tabağına ters çevirip aktarın. Sıcak servis edin.
  Servis Önerisi
  • Yanında yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Kızartma işleminden sonra patataesleri kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kıymaya ekleyeceğiniz malzemelerin iyice kavrulması gerekir. Aksi takdirde biber ve domateslerin tadı yemeğe geçmeyecektir.
  • Et suyu yerine tavuk suyu ya da içme suyu kullanabilirsiniz.
  • Kıyma yerine kuşbaşı et kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Et Tarifleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner