Mayonez Soslu Kaparili Söğüş Et
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mayonez Soslu Kaparili Söğüş Et Tarifi İçin

Malzemeler

Mayonez Soslu Kaparili Söğüş Et

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defne yaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın. 

Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin. 

Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Kuzu kellesi ile hazırlanan Osmanlı usulü söğüş tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner