SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Mantar Soslu Biftek
Mantar Soslu Biftek
Güncelleme tarihi:
07 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Mantar Soslu Biftek Tarifi İçin
Malzemeler
4 parça bonfile
1 soğan
300 gr kayın mantarı
30 gr tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
150 ml krema
Tuz
Karabiber
Mantar Soslu Biftek
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Etleri yapışmaz yüzeyli tavaya yerleştirin. Üzerlerine tereyağı parçaları yerleştirip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Ateşi artırarak önlü arkalı kızartın. Kapağını kapatarak bekletin. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Mantarları ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırdıktan sonra kremayı ilave edip yüksek ateşte 1-2 dakika pişirin.
Etleri servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine mantar karışımını sosuyla gezdirerek sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
MasterChef Tarifleri
Mantarlı Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Et Tarifleri
Bayram Yemekleri
Kızartma Tarifleri
Benzer Tarifler
Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner