Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan mutancana; tavuk veya kırmızı et ile hazırlanabilen bir yemektir. Genellikle yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti kullanılır. Edirne ile özdeşleştirilen bu yemek, kuruyemişlerle birlikte renklendirilir. Protein değeri yüksek olduğu için, kemik gelişimini destekler. İçeriğinde demir, magnezyum, çinko ve fosfor barındırdığı için ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, özel ve kalabalık sofraların baş tacı olacak kuzu mutancana yemeği nasıl yapılır sorusu için tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Kuzu Mutancana Kaç Kaloridir?
Yüksek protein ve lif içeren et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, muhteşem tadıyla herkesi kendine hayran bırakan dana rosto tarifine göz atabilirsiniz.
Kuzu mutancanayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.