Kuzu Mutancana
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan mutancana; tavuk veya kırmızı et ile hazırlanabilen bir yemektir. Genellikle yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti kullanılır. Edirne ile özdeşleştirilen bu yemek, kuruyemişlerle birlikte renklendirilir. Protein değeri yüksek olduğu için, kemik gelişimini destekler. İçeriğinde demir, magnezyum, çinko ve fosfor barındırdığı için ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, özel ve kalabalık sofraların baş tacı olacak kuzu mutancana yemeği nasıl yapılır sorusu için tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kuzu Mutancana Kaç Kaloridir?

Yüksek protein ve lif içeren et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, muhteşem tadıyla herkesi kendine hayran bırakan dana rosto tarifine göz atabilirsiniz.

Kuzu Mutancana Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Mutancana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun.
  2. Ufak doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  3. Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin. Üst kısmını kekik ile süsleyin.
  Servis Önerisi

Kuzu mutancanayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kullanacağınız etin orta yağlı olmasına özen gösterin ve buzluktaysa önceden çıkartıp çözünmesini bekleyin.
  • Eti pişirmeden önce oda sıcaklığında bir süre dinlendirin. Böylece lezzeti artacaktır.
  • Kuru meyve ve kuzu etini ayrı kaplarda pişirin. Servis etmeden önce birleştirip karıştırabilirsiniz.
  • Soğanın yanı sıra patates ve domates kullanabilirsiniz. Fakat kullanacağınız sebzelerin ufak boyutlarda olmasına dikkat edin.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Bayram Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri Et Tarifleri Osmanlı Mutfağı Kırmızı Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi