Kuzu Etli Sebzeli Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Etli Sebzeli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzeme:

Kuzu Etli Sebzeli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, tuz, yoğurt, yumurta ve suyu bir kapta karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp 20 dakika bekletin. 

Patates ve soğanı soyup doğrayın. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı etleri bir tavaya alıp hafifçe kavurun. Patates, soğan ve havucu ilave edip karıştırın. Et suyu, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru dörde bölüp her parçasını 15 cm çapında açın. Etli karışımı hamurların ortasına paylaştırıp iki ucunu üstte birleştirin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik sebzeli börek tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı