Turpgiller familyasından olan karnabaharın ana vatanı Doğu Akdeniz'dir. Ülkemizde ise en çok Orta Karadeniz'de yetiştirilir. Metabolizmayı hızlandıran bu besin, diyet listelerinin ilk sıralarında yer alır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, özellikle kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Mide ve meme kanserine karşı direnç uygulayan karnabahar; çorba, salata ve et yemeklerinin yanında sunulur. Malzemeler hazırsa, kıymalı karnabahar tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Kıymalı Karnabahar Kaç Kaloridir?
Lif ve vitamin bakımından zengin olan kıymalı karnabahar yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. Uzun süre tokluk hissi verdiği için diyet listelerinde yer verilir. Dilerseniz, düşük kalorili fırında karnabahar tarifini de deneyebilirsiniz.
Daha fazlası için karnabahar tariflerine göz atın.
Kıymalı karnabahar yemeğini, yanına çok yakışan haydari ile birlikte servis edebilirsiniz.