Kıymalı Karnabahar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Turpgiller familyasından olan karnabaharın ana vatanı Doğu Akdeniz'dir. Ülkemizde ise en çok Orta Karadeniz'de yetiştirilir. Metabolizmayı hızlandıran bu besin, diyet listelerinin ilk sıralarında yer alır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, özellikle kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Mide ve meme kanserine karşı direnç uygulayan karnabahar; çorba, salata ve et yemeklerinin yanında sunulur. Malzemeler hazırsa, kıymalı karnabahar tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kıymalı Karnabahar Kaç Kaloridir?

Lif ve vitamin bakımından zengin olan kıymalı karnabahar yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. Uzun süre tokluk hissi verdiği için diyet listelerinde yer verilir. Dilerseniz, düşük kalorili fırında karnabahar tarifini de deneyebilirsiniz.

Daha fazlası için karnabahar tariflerine göz atın.

Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Karnabahar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Kıymalı karnabahar yemeğini, yanına çok yakışan haydari ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Karnabaharları düdüklü tencerede pişirecekseniz, pişirme süresini yarıya indirebilirsiniz.
  • Haşlama esnasında oluşan kokuyu önlemek için, suyun içerisine birkaç damla limon sıkabilirsiniz.
  • Karnabaharların haşlanırken dağılmaması için, iri parçalar halinde ayıklayın.
  • Tarifte kullanacağınız kıymaların iki kez çekilmesine özen gösterin.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Öğle Yemeği Et Tarifleri Video Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi