Hünkar beğendi, közlenmiş patlıcan, kuzu eti, süt, un ile hazırlanan Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar ulaşmayı başarmış özel bir yemektir. Günümüzde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile özdeşleşmiştir. Nasıl ortaya çıktığıyla ilgili birçok rivayet bulunmaktadır.
Hünkar beğendi kalori bilgisi: Etli hünkar beğendi yemeği 100 gramlık bir porsiyonda ortalama 175 kalori değerine sahiptir. (%64 yağ, %24 protein, %12 karbonhidrat)
*Patlıcanla hazırlanan düşük kalorili besinler tüketmek istiyorsanız, bir porsiyonu yaklaşık 150 kalori olan patlıcan oturtma tarifini deneyebilirsiniz. Diğer popüler tariflerden patlıcan musakka veya zeytinyağlı patlıcan yemeği de ilginizi çekebilir. Daha fazlası için patlıcan yemekleri sayfamıza göz atın.
Etli k��smı için:
Beğendi kısmı için:
Servis tabağına önce beğendiyi, daha sonra etleri koyun. Hünkar beğendinin yanına garnitürlü pilav ve haydari hazırlayabilirsiniz.