Kusursuz ve göze hitap eden
Yemek Tariflerinden olan
Harissa soslu kuzu fileto için, Bir patlıcanı ocakta közleyip kabuğunu soyun. Diğer patlıcanı ince dilimleyip ızgarada kızartın. Pirzolaları ızgarada orta ateşte 7 dakika kızartın.Bir tavada tereyağını eritip, ince doğranmış domates ve sivri biberi, küp kesilmiş tırnak pide ile soteleyin. Taze soğanı doğrayıp ilave edin. İsteğe göre pul biber ekleyin.Sos için, baharatları orta ateşte ayçiçeği yağı ile 1 dakika soteleyin. Ilındıktan sonra mikserden geçirin.Kızarmış patlıcanları servis tabağına dizin. Üzerine közlenmiş patlıcan içini ve pideli karışımı yerleştirin. Yoğurdu ilave edip, pirzolaları harissa sosa bulayın. Patlıcanlı ekmeğin yanında servis yapın.