Harissa Soslu Kuzu Fileto
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Harissa Soslu Kuzu Fileto Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Harissa sos için

Harissa Soslu Kuzu Fileto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kusursuz ve göze hitap eden Yemek Tariflerinden olan Harissa soslu kuzu fileto için, Bir patlıcanı ocakta közleyip kabuğunu soyun. Diğer patlıcanı ince dilimleyip ızgarada kızartın. Pirzolaları ızgarada orta ateşte 7 dakika kızartın.Bir tavada tereyağını eritip, ince doğranmış domates ve sivri biberi, küp kesilmiş tırnak pide ile soteleyin. Taze soğanı doğrayıp ilave edin. İsteğe göre pul biber ekleyin.Sos için, baharatları orta ateşte ayçiçeği yağı ile 1 dakika soteleyin. Ilındıktan sonra mikserden geçirin.Kızarmış patlıcanları servis tabağına dizin. Üzerine közlenmiş patlıcan içini ve pideli karışımı yerleştirin. Yoğurdu ilave edip, pirzolaları harissa sosa bulayın. Patlıcanlı ekmeğin yanında servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Kızartma Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner