İskender, 19. yüzyılda lokanta işleten bir gencin eti farklı bir şekilde pişirmesiyle ortaya çıkan bir yemektir. Gencin adını verdikleri bu yemek, Bursa'nın yöresel lezzeti haline gelmiştir. Ana vatanı Türkiye olan iskender, Avrupa ülkelerinde de yaygın bir şekilde tüketilir. Besin değerleri bakımından zengin olan iskender kebap, kas ve kemik gelişimini desteklediği için sporcu listelerinde de kendine yer bulur. İskender yapımında servis tabağına ilk olarak pide konulur. Pidelerin sosla ıslatıldıktan sonra, üstüne ince dönerler eklenir ve tereyağı sosu ile lezzetlendirilir.
1 Porsiyon Ev Yapımı İskender Kaç Kaloridir?
Ana öğünlerde sunabileceğiniz farklı tarifler arıyorsanız, et yemeklerine göz atabilir, Bodrum'un meşhur lezzetleri arasında yer alan çökertme kebabını deneyebilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, "evde iskender mi olurmuş!" diyenleri şaşırtacak ev yapımı iskender tarifine geçelim.
Sosu için
Servis için
Kızartmak için
Üzeri için
İskenderin yanında yoğurt, kızarttığınız domates ve biberleri yerleştirin.