- Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp buzlu suyun içine atın. 5 dakika bekletip süzün.
- Soğan ve domatesi temizleyip rendeleyin. Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın.
- Geniş bir kapta kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı karıştırın.
- Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin. Yaprak sarması gibi sarın. Sarmaları tencereye dizin.
- Üzerlerine zeytinyağını gezdirerek dökün. 1 su bardağı kadar su ilave edin. Porselen bir tabağı sarmaların üzerini kapatın.
- Tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp, dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik marul dolması tarifini de deneyebilirsiniz.