SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Ciğer Taplaması
Ciğer Taplaması
Güncelleme tarihi:
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
35 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ciğer Taplaması Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
Yarım kg kuzu ciğeri
1 soğan
2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı kuru reyhan
Tuz
Üzeri için
60 gr tereyağı
Taze nane
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Ciğer Taplaması
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Ciğer mutfak robotundan geçirin. Soğanı rendeleyip ciğer ile karıştırın. Bulguru azar azar ekleyip yoğurun.
Tuz ve reyhanı ilave edin. Hamurun üzerini örterek 15 dakika dinlendirin.
Elinizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yassı yuvarlak şekil verip parmağınızla ortasına bastırarak çukurlaştırın. 15 dakika dinlendirin.
Köfteleri kaynayan tuzlu suya atıp pişirin. Suyunu süzerek servis tabağına alın.
Tereyağını eritip pulbiber ile karıştırın ve köftelerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış nane serpiştirip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Farklı Et Yemekleri
Köfte Tarifleri
Yöresel Tarifler
Doğu Anadolu Yemekleri
Et Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Benzer Tarifler
Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner