SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Ciğer Şarmula
Ciğer Şarmula
Güncelleme tarihi:
03 Aralık 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Yazı ve Fotoğraflar:
Ayfer Yavi
Ciğer Şarmula Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr dana ciğer (yaprak şeklinde kesilmiş)
10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı toz şeker
3 adet kurutulmuş Arnavut biberi
3 yemek kaşığı sirke
Zeytinyağı
Ciğer Şarmula
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Zeytinyağını kızdırıp ciğerleri alt-üst ederek pişirin. Tuzlayın.
Ciğerleri alıp kalan zeytinyağında sarımsak, şeker, sirke ve Arnavut biberini 2-3 dakika pişirip ciğerlerin üzerine dökün.
Sıcak olarak soğanlı patates ile beraber servis edin.
Tarif Kategorileri
Davet Yemekleri
Et Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Benzer Tarifler
Harbiye kebabı
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi