Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Ciğer Şarmula
Ciğer Şarmula
Güncelleme tarihi:
03 Aralık 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Yazı ve Fotoğraflar:
Ayfer Yavi
Ciğer Şarmula Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr dana ciğer (yaprak şeklinde kesilmiş)
10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı toz şeker
3 adet kurutulmuş Arnavut biberi
3 yemek kaşığı sirke
Zeytinyağı
Ciğer Şarmula
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Zeytinyağını kızdırıp ciğerleri alt-üst ederek pişirin. Tuzlayın.
Ciğerleri alıp kalan zeytinyağında sarımsak, şeker, sirke ve Arnavut biberini 2-3 dakika pişirip ciğerlerin üzerine dökün.
Sıcak olarak soğanlı patates ile beraber servis edin.
Tarif Kategorileri
Davet Yemekleri
Et Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri