Ülkemizde kebap denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan Adana kebap, ocakbaşının da en çok aranan tarifidir. Adana kebabı, zırh adı verilen ve satıra benzeyen bir bıçak ile kıyılan et ile hazırlanan bir kebap çeşididir. Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en önemli özellik, yapımında kullanılan ettir. Kebap yapımında kullanılan et, doğal ortamda ve yaylalarda yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. Üretim tekniği ve ustalık becerileri de bu kebaba lezzet veren diğer unsurlardandır. Adana kebap yapımında, kesinlikle dana eti kullanılmamalıdır. Ana malzemeleri kuzu eti, kuyruk yağı ve pul biberdir. Meşhur Adana kebabı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret almıştır. Malzemeler hazırsa, ev yapımı gerçek adana kebap tarifi için detaylara geçebiliriz.
1 Porsiyon Adana Kebap Kaç Kalori?
Alternatif olarak Urfa kebabı ve tavuk kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.
Adana kebabı, sumaklı soğan salatası, içli köfte, gavurdağı salatası ve tırnak pide eşliğinde sunabilirsiniz.