Tekir Izgara
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 4 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tekir Izgara Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Servis için

Tekir Izgara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kolayca uygulanabilen balık tarifleri arasında üst sıralarda. Balıkların pullarını ve içini temizleyip yıkayıp bol suyla yıkayın. Tel süzgeç içinde 5-6 dakika bekleterek sularının süzülmesini sağlayın.

Izgara telini hafifçe yağlayın. Tel iyice kızdıktan sonra balıkları dizin. Balıkların her iki tarafını da 2’şer dakika pişirerek servis tabağına alın. Kiraz domates ve roka ile servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Balıkların güzel pişip lezzetlerini kaybetmemeleri için ızgara telinin çok sıcak olması gerekiyor.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut