Pesto Soslu Deniz Şöleni
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz balık yemekleri mi arıyorsunuz? Tatlı su ve denizlerde yaşayan somon balığı, Norveç'in meşhur yemekleri arasında yer alır. Ülkemizde de ilgi gören bu balık, omega 3, B vitamini, protein ve demir bakımından oldukça zengindir. Karides ise, atıştırmalık olarak sunulan deniz mahsullerinden biridir. Hazırsanız, sofralarınıza renk katacak pesto soslu deniz şöleni tarifi için kolları sıvayalım.

Pesto Soslu Deniz Şöleni Tarifi İçin

Malzemeler

Pesto soslu marinat:

Pesto Soslu Deniz Şöleni

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Somon balığını ve karidesleri temizleyin.
  2. Pesto sosu için malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırıp somon ve karidesi 30 dakika bekletin.
  3. Marine ettiğiniz deniz mahsullerini mangalda pişirin. Akdeniz yeşillikleriyle süsleyip servis yapın.
  4. Ev yapımı rokalı pesto sosu tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Pesto Soslu Somon ve Karidesin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Karidesleri temizlerken kafa kısımlarını kesin ve başka bir kaba alın. İçini çıkartmak için kürdan kullanabilirsiniz.
  2. Tarifte kullanacağınız somon balığını temizlenmiş olarak almanız işinizi kolaylaştıracaktır.
  3. Malzemeleri harmanladıktan sonra mutlaka dolapta bekletin. Bu sayede sos, somon ve karidese daha çok aroma verecektir.
  4. Karides ve somonları pişirirken maşa kullanın.

1 Porsiyon Pesto Soslu Deniz Şöleni Kaç Kalori?

  1. Pesto soslu deniz şöleni yaklaşık, 300 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengindir. İki haftada bir tüketilmesi önerilir.

Lezzetli ve sağlıklı balık yemekleri mi arıyorsunuz? Nefis karides güveç veya midye tava tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Et Tarifleri Balık Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut