Patlıcan İle Doldurulmuş Portobello Mantarı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcan İle Doldurulmuş Portobello Mantarı Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcan İle Doldurulmuş Portobello Mantarı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Portobello mantarlarını yıkandıktan sonra fırın tepsisine dizin. Üzerine tuz, karabiber, taze kekik ve 1 diş ince doğranmış sarımsak ekleyerek 10 dakika, 180 derece fırında pişirin. Patlıcanların kabuklarını soyup 1 cm’lik küpler halinde doğrayın. Zeytinyağında altın rengini alıncaya kadar orta ateştesoteleyin. 1 diş doğranmış sarımsak, 4 doğranmış fesleğen yaprağı ve ricotta peyniri ekleyerek 2 dakika pişirin. Isıttığınız tavaya sırasıyla zeytinyağı ve karidesleri alın. Tuz, karabiber serpip renk alana kadar pişirin. 4 kişilik bir sunum için her tabağa 3 mantar alın. Mantarın üzerine hazırladığınız patlıcan ve ricotta peynirli harcı yerleştirin. Üzerine karidesleri paylaştırın. Kalan mantarları da tabaklarda bulunan 3 mantarın üzerine kapatın. Domates ve pesto sosla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut