Portobello mantarlarını yıkandıktan sonra fırın tepsisine dizin. Üzerine tuz, karabiber, taze kekik ve 1 diş ince doğranmış sarımsak ekleyerek 10 dakika, 180 derece fırında pişirin. Patlıcanların kabuklarını soyup 1 cm’lik küpler halinde doğrayın. Zeytinyağında altın rengini alıncaya kadar orta ateştesoteleyin. 1 diş doğranmış sarımsak, 4 doğranmış fesleğen yaprağı ve ricotta peyniri ekleyerek 2 dakika pişirin. Isıttığınız tavaya sırasıyla zeytinyağı ve karidesleri alın. Tuz, karabiber serpip renk alana kadar pişirin. 4 kişilik bir sunum için her tabağa 3 mantar alın. Mantarın üzerine hazırladığınız patlıcan ve ricotta peynirli harcı yerleştirin. Üzerine karidesleri paylaştırın. Kalan mantarları da tabaklarda bulunan 3 mantarın üzerine kapatın. Domates ve pesto sosla süsleyip servis yapın.