Özel Soslu Izgara Balık
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Özel Soslu Izgara Balık Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Özel Soslu Izgara Balık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıkları temizleyip yıkayın. Sıvıyağ, defne yaprağı ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Balıkları bu karışımın içinde yarım saat bekleterek marine edin.
  2. Domatesleri ve soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Havucu temizleyip ince ince rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin.
  3. Margarini eritip soğanı sote edin. Havuç, defne yaprağı, kekik ve sarımsağı ilave edip kavurun. Unu ekleyip pembeleştirin. Domatesi ilave edip pişirin. Tuz, karabiber ve şekeri serpin.
  4. Balıkları marinattan süzerek alıp yağlanmış ızgaraya yerleştirin. İki taraflı olarak 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp hazırladığınız sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Omega 3 bakımından zengin olan levrek balığı sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, 30 dakika da hazırlayabileceğiniz levrek buğulama tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut