Mercimekli Ve Safranlı Levrek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mercimekli Ve Safranlı Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Mercimekli Ve Safranlı Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı incecik kıyıp zeytinyağı koyduğunuz tavada yumuşayana kadar kavurun.
  2. Diri kıvamda haşlanmış mercimekleri soğana ekleyin.
  3. Kırmızı biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde, kereviz saplarını ise yarım santim genişliğinde doğrayın.
  4. 1 çay bardağı hindistan cevizi sütünü biberli harca ekleyip 2 dakika hızlı ateşte pişirin.
  5. Levrek filetoların üzerine tuz ve karabiber serpip yağlı kağıt içine yerleştirin.
  6. Ufalanmış kekik ve şarabı filetoların üzerine gezdirip yağlı kağıdın kenarlarını sıkıca kapatın.
  7. Filetoları 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Limon suyu ve tereyağını tavaya alın.
  8. Orta ateşte tereyağı yanmayacak şekilde 3.5 dakika pişirin. Safranı ekleyip tavayı ocaktan alın.
  9. Servis tabağına mercimeği paylaştırın. Filetoları ekleyip üzerine limonlu sostan gezdirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Levrek Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut