- Lipsos balığını dört parçaya bölün. 10 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanları soyun. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın.
- Domates ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Tencerede tereyağını kızdırın.
- Soğanları soyup bütün olarak soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun. Domates ve havucu ilave edip karıştırın.
- Havuçlar yumuşayınca mantarı ekleyip 10 dakika pişirin. Balık, baharatlar, tuz ve suyu ekleyip kapağını kapatın.
- Kısık ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Karışımı derin bir fırın kalıbına alın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve alüminyum folyo ile kapatın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
- Kalıbı fırına alıp 10 dakika pişirin. Haşlanmış patates ve kırmızı soğan dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Alternatif olarak hamsi buğulama veya levrek buğulama tarifine göz atın.