Kiremitte Mercan Balığı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mercan balığı, Sparidae familyasından bir balık türüdür. Denizin 250 metre altında taşlık ve kayalık diplerinde yaşamını sürdürmektedir. Yosunların ve mercanların bol olduğu bölgelerde bulunduğu için bu adı almıştır. Mercan balığının en güzel pişirme ortamı kiremittir. Hem lezzetli hem de bir o kadar faydalı olan mercan balığı tarifi için detaylara göz atabilirsiniz.

Fırında Sardalya tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kiremitte mercan balığı kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kiremitte mercan balığı yaklaşık olarak 120 kaloridir.

Kiremitte Mercan Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Kiremitte Mercan Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balığı temizleyip yıkayın. Soğanları soyup halka halka doğrayın. Patates, kabak ve havuçları temizleyip dilimleyin.
  2. Domatesleri soyup yarım halkalar halinde doğrayın. Limonları halka halka dilimleyin. 
  3. Kiremitin üzerine soğanları dizip balığı yerleştirin. Tereyağını bir tavada eritin. Sebzeleri ve defne yapraklarını ilave edip bir kaç dakika soteleyin.
  4. Tuz ve karabiber ekin. Kremayı ekleyip karıştırın. Sotelenmiş sebzeleri balığın çevresine yayın.
  5. Kiremit tabağın kenarlarına domates ve limon dilimlerini değişimli olarak dizin. Sıcak fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak kiremitte levrek tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut